NIEUWS

Komori pre-Drupa Open House

Op 17 april 2024 organiseert Komori in het Graphic Center Europe in Utrecht een Open House. Tijdens dit internationale evenement worden ‘live’ demonstraties op de nieuwste Komori offsetdrukpersen – voor commercieel en /of verpakkingsdrukwerk – gegeven. Ook wordt er onder het thema Connected Automation vooruitgeblikt op Drupa en alvast een tipje van de sluier opgelicht van toekomstige, duurzame efficiencyverbeteringen in het volledig geautomatiseerde drukproces.

Uitnodiging Aanmelden Agenda

Ronald Schaap, bedrijfsleider

Print Systems flexo-reinigingsappartuur

AtéCé heeft bij Weber Marking Systems in Almere een nieuwe Quicker Ultrasone Anilox rollen reiniger geïnstalleerd. Deze robuuste rasterwalsen reiniger is geconfigureerd naar de wensen van de klant en bestaat uit twee was-stations en één spoel-station. Het systeem is ketting aangedreven en kan zowel 50 kHz alsook 100 kHz reinigen, zodat grove maar ook fijne rasterliniaturen optimaal gereinigd worden. Daarnaast is het lage verbruik van reinigingsmiddelen en water een belangrijk voordeel. In Nederland en België is AtéCé dealer van Print Systems flexo-reinigingsappartuur.

Service Coördinator gezocht

Wij zijn op zoek naar een ambitieuze en daadkrachtige Service Coördinator, die ons kan helpen bij het verder professionaliseren van de serviceactiviteiten. Onze nieuwe medewerker wordt verantwoordelijk voor het plannen, coördineren en monitoren van alle werkzaamheden van onze technische buitendienst en is de nieuwe schakel tussen onze klanten en het serviceteam. Spreekt de vacature je aan en wil je onderdeel uitmaken van een hecht team loyale medewerkers? Dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren. Stuur je CV naar: secretariaat@atece.nl

Vacature

(vlnr) Harry Vlasveld (AtéCé), Ben Dortland, Natasja Kastelein – Stouthart en Erik van den Hoven (allen Dortland & Van Beem) en Patrick Hoeve (AtéCé)

Vakkundig en in no-time

AtéCé heeft onlangs bij enveloppenspecialist Dortland & Van Beem een nieuw CRON CTP-systeem en een Heights Titanium plate-processor geïnstalleerd. ‘De keuze voor CRON en AtéCé, is niet helemaal toevallig. Wij hebben al jaren een goede band met elkaar. AtéCé levert hier alle grafische gebruiksmaterialen. Daarnaast heeft AtéCé de volledige installatie van de nieuwe CTP en plate- processor verzorgd. Dat ging uitermate vakkundig en in no-time, waardoor onze productie amper heeft stilgestaan. Daar houden we hier in Rotterdam van’, zegt directeur Ben Dortland.

Nieuwsbericht Blokboek.com PRINTmatters.nl

(vlnr) Harry Vlasveld (AtéCé) en Jan Damen (Damen Drukkers)

‘Volle bak’ doorgaan

Damen Drukkers heeft een compleet nieuwe Computer-to-Plate-ruimte ingericht. ‘Er zijn hier drie nieuwe CRON CTP-belichters met geïntegreerde palletloaders, met daarachter drie Heights Titanium plate-processors en een volledig geautomatiseerd Beil transportsysteem voor offsetplaten, geïnstalleerd. Het technische team van AtéCé heeft de volledige inrichting van onze nieuwe CTP-ruimte verzorgd. Dat was een megaoperatie. Zeker omdat de productie ‘volle bak’ door moest gaan. De technici hebben dan ook behoorlijk wat uren buiten werktijd in onze drukkerij doorgebracht, echt geweldig!’ zegt directeur Jan Damen.

Nieuwsbericht PRINTmatters.nl Blokboek.com

(vlnr) Melchior Bos (Nijoff Etiketten), Gert Muller (Komori) en Remco Smit (AtéCé)

Speciale Komori Onderscheiding

Bij Nijoff Etiketten in Katwijk weten ze wat het is om etiketten te drukken op Komori drukpersen. Al ruim dertig jaar rollen er in het Brabantse Katwijk etiketten van de Japanse drukpersen. Begin dit jaar werd er opnieuw geïnvesteerd in de Komori Lithrone GL29 vijfkleuren offsetdrukpers met lakunit. Als erkenning voor het vertrouwen en blijk van waardering, ontving Nijoff Etiketten daarvoor van Komori een speciale onderscheiding: "Shirokane Naka Kuwa Kabuto.”

Nieuwsbericht PRINTmatters.nl

AtéCé Wielertoertocht 2024

De achtste AtéCé Wielertoertocht wordt georganiseerd op vrijdag 19 april 2024. Vertrek en aankomst zijn – zoals altijd – bij Uitspanning ’t Peeske in Beek (Gld). Er zijn nieuwe routes van 75, 95 en 125 kilometer uitgestippeld, die dit keer door de prachtige Achterhoek gaan. Aanmelden kan al. Meer informatie: Jurgen Bekker, jbekker@atece.nl | +31 6 22 74 71 17

Informatie

Made in Holland

In de Made in Holland special van PRINTmatters staat een uitgebreid artikel over AtéCé gepubliceerd. Helemaal toevallig is dat niet. Want een oer-Hollandse onderneming als AtéCé past naadloos in deze bijzondere exportuitgave. In het artikel over het verleden, heden en de toekomst van het familiebedrijf komt naast het huidige directieteam ook de derde generatie – Bert Schelhaas Jr. – aan het woord. Daarnaast maakt de tijdlijn de ontwikkelingen en groei van AtéCé inzichtelijk en delen enthousiaste klanten hun ervaringen over zaken doen met AtéCé.

Artikel PRINTmatters.nl Aanvragen

Nieuw distributiecentrum

AtéCé heeft in Alkmaar een gloednieuw internationaal distributiecentrum in gebruik genomen voor de expeditie en export van grafische verbruiksmaterialen. ‘Ons nieuwe magazijn in het distributiecentrum telt ruim 6.000 palletplaatsen’, zegt algemeen directeur Bert Schelhaas. ‘De uitbreiding was hard nodig om de voorraden voor klanten op het vereiste niveau te kunnen houden. Het nieuwe distributiecentrum is onze vierde locatie op het bedrijventerrein Boekelermeer. De andere locaties bieden ruimte aan in totaal nog eens 7.500 palletplaatsen.’

ABC-krant Nieuwsbericht PRINTmatters.nl Blokboek.com

Word jij onze nieuwe KAM-coördinator?

Om onze groei wereldwijd nog beter in banen te leiden, zijn wij opzoek naar een enthousiaste, gedreven, flexibele KAM-coördinator die stevig in haar of zijn schoenen staat. Wij bieden een uitdagende functie met veel vrijheid en ruimte voor opleiding en ontwikkeling. Spreekt onze vacature je aan en wil je onderdeel uitmaken van een hecht team loyale medewerkers? Dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren. Stuur je CV naar: secretariaat@atece.nl

Vacature

v(vlnr) Peter Minis (Komori), Bert Schelhaas (AtéCé), Gert Muller (Komori), Remco Smit (AtéCé)

Leven op de beursvloer

Tijdens de PRINTmatters Vakdag waren er op de AtéCé stand een aantal toostmomenten. Die zorgden voor leven op de beursvloer. Zo werd er stilgestaan bij het 10-jarige partnership met Komori. Ook werd het glas geheven met MVL Group en Nijoff Etiketten, waar recent Komori offsetpersen zijn geïnstalleerd. Daar bleef het niet bij, want ook met Damen Drukkers werd getoost op de inrichting – door het Technische Team van AtéCé – van een compleet nieuwe CTP-ruimte en bij Dortland & Van Beem wordt een nieuw CRON CTP-systeem geïnstalleerd. Ook die heugelijke feiten werden feestelijk met champagne beklonken.

Fotoalbum

Peter Wülfert / Sun Chemical

Voedselveilige inkten

Tijdens de bijeenkomst over papier, karton & recycling bij Conpax, hield Peter Wülfert van Sun Chemical – ’s-werelds grootste drukinktenfabrikant – een indrukwekkende presentatie over voedselveilige inkten. Hij deelde openhartig de jongste productinnovaties op het gebied van Direct Food Packaging inkten met de toehoorders. Daar was tijdens de door Nederlandse Vereniging van Groothandelaren in Papier- en Verpakkingsmaterialen (NVGP) in samenwerking met Informatiecentrum Papier & Karton perfect georganiseerde themamiddag veel belangstelling voor.

Fotoalbum