NIEUWSBERICHTEN

NIEUWSBERICHT

AtéCé introduceert met Nova Premia nieuwe lijn CTP-oplossingen

Nova Premia de nieuwe lijn CTP-oplossingen van AtéCé Graphic Products
Beeld: Frans-Jan Fortunati

Op Drupa kondigde AtéCé de komst van Nova Premia, een eigen lijn CTP-oplossingen, aan. Inmiddels zijn de eerste installaties van deze nieuwe CTP-systemen voltooid. Op de vraag waarom AtéCé CTP-systemen onder de eigen merknaam ‘Nova’ op de markt brengt, geeft algemeen directeur Bert Schelhaas antwoord. ‘Dat heeft alles te maken met de situatie in de markt. Er is nogal wat vakkennis verloren gegaan, ook bij fabrikanten. Bij ons niet, integendeel. Wij beschikken over zeer gedreven een team van specialisten, dat zeer veel technische kennis en praktijkervaring heeft binnen alle stappen in het grafische productieproces. Zeker op het gebied van prepress behoort AtéCé tot de toonaangevende leveranciers.’

Bert Schelhaas: ‘Niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten groeit de vraag naar de toegevoegde waarde die wij, als prepress-partner van onze klanten, bieden. Vanuit die gedachte zijn we met onze technische specialisten naar de tekentafel gegaan en hebben een nieuw CTP-concept ontwikkeld. Het eerste concrete product is het Nova Premia CTP-systeem. Dit nieuwe systeem is ontwikkeld in samenwerking met een gespecialiseerde fabrikant van beproefde CTP-technologie en wordt in licentie volgens onze eigen specificaties geproduceerd. Nova Premia CTP-systemen worden verkocht via ons dealernetwerk in Europa, Midden Oosten en Afrika (EMEA-landen).’

Over Nova Premia CTP

Nova Premia CTP-systemen zijn betrouwbaar en bedrijfszeker. Nova Premia CTP-systemen zijn ontworpen voor het belichten van offsetplaten in commerciële en verpakkingsdrukkerijen. De CTP-systemen zijn gemakkelijk te bedienen en eenvoudig schoon te houden. Nova Premia heeft voor iedere drukkerij – van groot tot klein – altijd de juiste oplossing met de maximale productiviteit en efficiëntie.

Over AtéCé Graphic Products

AtéCé Graphic Products produceert in eigen huis op verschillende locaties perschemie, dispersie- & UV lakken, rubberdoeken, lakdoeken, lakplaten, onderlegmaterialen en wasdoekrollen. Deze worden onder eigen merknamen of onder private labels op de (internationale) markt gebracht.

In licentie worden – exclusief voor AtéCé volgens eigen specificaties en onder eigen merknamen – Nova Premia CTP-systemen, Nova offsetplaten en Deutsche Druckfarben drukinkten bij gespecialiseerde fabrikanten geproduceerd. Deze worden in de Benelux, Duitsland en wereldwijd via een dealernetwerk gedistribueerd.

Ook beschikt AtéCé over een inkt-applicatiecentrum met een professioneel geoutilleerd laboratorium voorzien van state-of-the-art apparatuur voor het testen van drukinkten en inkt-productinnovaties. Hier is ook de speciale mengservice voor offset- en flexo-inkten ondergebracht.

AtéCé levert als totaalleverancier nagenoeg alles voor prepress en press in offset én in flexo. Naast het leveren van grafische verbruiksmaterialen, vertegenwoordigt AtéCé een aantal grafische merken. In Nederland is AtéCé exclusief dealer van Komori offsetdrukpersen. Voor de Benelux en Duitsland is AtéCé exclusief distributeur van CRON CTP systemen en flexo-plaatbelichters, AGI flexo-plaatprocessoren, Quicker flexo-reinigingsapparatuur en JWEI digitale snijoplossingen.


MEER INFORMATIE

AtéCé Graphic Products | Patrick Hoeve, Specialist PrePublishing
+31 6 22 78 19 47  |  phoeve@atece.nl