NIEUWSBERICHTEN

NIEUWSBERICHT

AtéCé neemt inktmengfaciliteiten van Sun Chemical over

De coloristen en applicatiespecialisten van het AtéCé Ink Application Center. (Vlnr) Ron Steenman, René de Graaff, Piet Buijs, Clim Kerssens en Niels Blomvliet.
Beeld Giuseppe Toppers | Danto

AtéCé Graphic Products heeft onlangs de inktmengfaciliteit in Alkmaar uitgebreid met de installatie van vacuümmixers. Hiermee kunnen grotere badges inkt gemengd worden. Tot voor kort werd deze mengservice verleend door SunChemical, maar deze inktfabrikant heeft de vestiging in Zaandam gesloten. De medewerkers zijn in dienst getreden bij AtéCé, die als master distributor van Sun Chemical, aan klanten in de Benelux en Duitsland vanuit het Ink Application Center deze service blijft verlenen. ‘Met deze uitbreiding is ons portfolio voor het leveren van ‘inkten op maat’ compleet’, zegt business development manager Wim van Mastrigt. ‘We kunnen nu voor alle inkttoepassingen de juiste kleur samenstellen en leveren, ook in grotere volumes. Voor conventionele, foodpackaging compliant en UV (LM) /LED-UV offsetinkten én ook voor food packaging compliant (LED)UV flexo-inkten.’

‘Door de voortzetting van de mengservice van Sun Chemical verdubbelt AtéCé als distributeur van inkten de mengservice in de Benelux en Duitsland, zegt technical director Tom Kerssens. ‘Wij bieden voor bijna elke inkttoepassing de juiste oplossing voor zowel commerciële alsook verpakkingsdrukkerijen én de labelindustrie. Omdat wij vanuit Alkmaar opereren zijn wij voor deze drukkerijen in de Benelux en Duitsland relatief dichtbij ten opzichte van de elders in Europa gevestigde kleurformulerings - / mengfaciliteiten van inktfabrikanten. Wij zijn in staat om van bijvoorbeeld de aangeleverde drukmonsters snel de kleuren te analyseren, een kleurstrook te maken, de inkt te mengen en te leveren. Desnoods in één dag. We zijn ook blij met de ervaren medewerkers die zijn meegekomen en hun vakkennis. Het is een mooie verrijking en aanvulling op de inkt- en applicatiekennis van onze coloristen en productspecialisten en een meer dan behoorlijke uitbreiding van de productiecapaciteit van ons Ink Application Center.’

Over AtéCé Graphic Products

AtéCé Graphic Products produceert in eigen huis op verschillende locaties perschemie, dispersie- & UV lakken, rubberdoeken, lakdoeken, lakplaten, onderlegmaterialen en wasdoekrollen. Deze worden onder eigen merknamen of onder private labels op de (internationale) markt gebracht.

In licentie worden – exclusief voor AtéCé en volgens eigen specificaties – NOVA offsetplaten en Deutsche Druckfarben drukinkten bij gespecialiseerde fabrikanten geproduceerd. Deze worden in de Benelux, Duitsland en wereldwijd via een dealernetwerk gedistribueerd.

Ook beschikt AtéCé over een Ink Application Center met een professioneel geoutilleerd laboratorium met state-of-the-art apparatuur voor het testen van drukinkten. Hier is ook de speciale mengservice voor offset- en flexo-inkten ondergebracht.

AtéCé levert als totaalleverancier nagenoeg alles voor prepress en press in offset én in flexo. Naast het leveren van grafische verbruiksmaterialen, vertegenwoordigt AtéCé een aantal grafische merken. In Nederland is AtéCé exclusief dealer van Komori offsetdrukpersen. Voor de Benelux en Duitsland is AtéCé exclusief distributeur van NOVA CTP-oplossingen en JWEI digitale snijoplossingen.


MEER INFORMATIE

AtéCé Graphic Products | Tom Kerssens, technical director
+31 (0)6 53 47 30 19  |  tkerssens@atece.nl